• Gratis verzending vanaf 35€
  • Gratis afhalen in Diepenbeek
  • Standaard verzending (BE) 3,90€
  • Binnen 24hr verzonden op weekdagen

Hallo, ik ben karen

Ik ben mama van 2 lieve, kleine meisjes en ik ben mezelf een beetje kwijt... Nee wacht, dat klopt niet! Ik WAS mezelf kwijt, tot het "C-woord" de wereld overnam. Dat vervelende, frustrerende virus dat ons maanden aan een stuk scheidde van familie en vrienden? Ja, dat!

Klinkt dat een beetje raar? Dat iemand zichzelf terugvindt net op het moment dat zoveel andere mensen zichzelf juist verliezen? Lees even verder, en je snapt het helemaal! Maar eerst moeten we terug in de tijd...

gezicht achter Lotte's of Love

Mijn verhaal?

Al sinds mijn kindertijd hou ik ervan om creatief bezig te zijn. Het sprak dan ook voor zich dat ik op mijn 7 jaar aan mijn mama vroeg om me in te schrijven in de plaatselijke tekenschool. Elke woensdagnamiddag hadden mijn leerkrachten hun handen meer dan vol met mij: mijn kunstwerkjes moesten altijd net iets groter, impressionanter of specialer zijn dan die van de andere kindjes. Op mijn 18de was het dan ook snel duidelijk dat ik mijn 'creatieve ik' mee moest laten beslissen over mijn studiekeuze. En dus koos ik ervoor om burgerlijk ingenieur-architect te gaan studeren.

 

Maar ergens tijdens die 5 jaar aan het unief verloor ik mijn creativiteit... Ik haalde geen plezier meer uit het ontwerpen, maar leek met mijn behaalde diploma echter geen andere keuze te hebben dan alsnog in een architectenkantoor te beginnen werken. Ik werkte er enorm graag (dankzij de leuke sfeer en lieve collega’s), maar hield me vooral bezig met technische zaken. Ontwerpen en creatief bezig zijn was niet echt aan de orde. Denkend dat ik vastzat in ‘de bouw’ maakte ik, op zoek zijnd naar een nieuw avontuur, na 5 fijne jaren de overstap naar een aannemingsbedrijf waar ik aan de slag ging als ingenieur. Creatief bezig zijn was nu echt wel heel ver weg…

 

Tot ik zwanger was van ons eerste dochtertje! Samen met dat kleine wezentje in mijn buik groeide ook mijn (nood aan) creativiteit! Ik ging met heel veel verschillende dingen aan de slag. Ik naaide kleertjes, slabbetjes en pampertasjes. Ik ontwierp het geboortekaartje van Lotte, ons eerste kindje. Mijn creativiteit was duidelijk weer getriggerd. En wat genoot ik daarvan! Zowel toen Lotte 1 jaar werd als toen ze enkele maanden later van opvang moest veranderen leefde ik me uit met het maken van kleine uitdeelcadeautjes voor de kindjes van haar opvang. En uiteraard ontwierp ik ook het geboortekaartje van Hanna, ons tweede dochtertje.

 

Maar ik vertelde het al, het was pas tijdens de corona-pandemie dat er een echte switch kwam voor mij. ​Corona was niet mals voor ons gezin. De opvang van onze dochtertjes werd gedurende 7 maanden gesloten, ik werd ontslaan owv corona-besparingen en daarbovenop belandde mijn man in een burn-out. Ik was gehavend. Ons gezin was gehavend. Al waren we daarin natuurlijk niet alleen op dat moment...

 

Maar ze zeggen wel eens "tegenslag is een springplank naar geluk." En dat was bij mij helemaal waar! Ik nam mijn leven onder de loep en maakte enkele grote en kleine beslissingen. Enerzijds besloot ik dat ik nooit meer in een groot bouwbedrijf wou werken. Daarnaast begon ik wenskaartjes te ontwerpen voor vrienden en familie. Initieel deed ik dit enkel om mezelf bezig te houden, en om mijn emoties rond alle gebeurtenissen van de voorafgaande maanden te kunnen plaatsen. Maar al snel groeiden er duizenden (business-)ideeën in mijn hoofd. De kleinste beslissing bleek later het grootste effect te hebben, want vanaf dat moment explodeerde mijn creativiteit en werd Lotte's of Love geboren!

En nu?

Ondertussen is de meerderheid van de bevolking gevaccineerd, hebben zowel mijn man als ik een fijne job en hoop ik met mijn wenskaarten LOT(te')S OF LOVE  te verspreiden!

 

Benieuwd naar het resultaat van mijn herwonnen creativiteit?

PS: Benieuwd naar de eerste 3 Lotte's of Love wenskaartjes ooit?

Nog geen personaliseerbare kaartjes op dat moment, wel een heel duidelijk thema... 🤷‍♀️