• Gratis verzending vanaf 35€
  • Gratis afhalen in Diepenbeek
  • Standaard verzending (BE) 3,90€
  • Binnen 24hr verzonden op weekdagen

All you need is... de kleurpotloodjes van je kids! | Zo personaliseer je gemakkelijk jouw wenskaarten

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 11:17

Daar zit ik dan... aan het tafeltje van mijn kinderen. Want ik heb een verjaardagskaartje nodig. En eigenlijk ook wel even wat rust in mijn hoofd...

Dus besluit ik 1 van de Lotte's of Love verjaardagskaarten in te kleuren. Hoe? Met potloodjes van de kinderen! Want meer is er eigenlijk niet nodig om van een wenskaart net dat tikkeltje meer te maken!

Dus, daar zit ik dan. Op een veel te klein stoeltje. Aan een veel te klein tafeltje. Maar eventjes... denk ik niet aan de afwasmachine die ik nog moet uitladen. Of aan het ondergoed dat nog geplooid moet worden. Eventjes ben ik helemaal in het hier en nu. En geniet ik van het creatieve proces...

Ja maar Karen, je gaat het gek vinden, maar ik ben eigenlijk niet zo'n fan van mijn eigen kleurkunsten...

Dat is helemaal niet erg! Want kleuren, dat kan je leren! Het is bij wijze van spreken kinderspel ;-)

5 tips voor een mooi kleurpotloodresultaat!

Er zijn verschillende manieren om tot een mooi resultaat te komen met kleurpotloden. Welke manier jou het beste ligt, dat zal je zelf moeten ontdekken...

Ik geef je hieronder alvast enkele tips!

Lijntjes vs. cirkeltjes

Je herinnert het je misschien nog wel van heel lang geleden (of ook niet) maar voor een egaal effect kan je best in cirkeltjes kleuren. Al is dat niet helemaal waar... In cirkeltjes kleuren is inderdaad een hele goede techniek.

Je kan echter er ook voor kiezen om lijntjes te kleuren, arcerend kleuren noemen we dit. Door eerst het volledige vlak te vullen met horizontale lijntjes, vervolgens met verticale lijntjes en tot slot met diagonale lijntjes (zowel van de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek als van de linker bovenhoek naar de rechter onderhoek) bekom je ook een heel mooi egaal resultaat. Doordat je zoveel laagjes over elkaar zet zal de kleur bovendien "sterker" zijn, al  zal het je ook meer tijd kosten per vlak dat je wil inkleuren.

Ga voor meer laagjes

Bij het arcerend inkleuren haalde ik het reeds aan: vele laagjes over elkaar zorgen voor een egaler effect. Ook wanneer je voor de roterende techniek kiest is dit het geval. In het algemeen geldt: hoe meer laagjes, hoe egaler.

Hou je potlood eens schuin

Let er eens op: hoe hou jij jouw potlood eigenlijk vast tijdens het kleuren? Met de punt loodrecht op de wenskaart? Op die manier wordt de kans op krassen (en dus zichtbare lijnen) heel groot! Zorg dat je potlood mooi geslepen is, en leg ze eens met de zijkant van de punt op je wenskaart. Probeer eens op die manier te kleuren... Je zal niet gaan krassen, maar een mooi effen effect verkrijgen. Wanneer je dan ook nog eens je potlood geregeld ronddraait gebruik je elke kant van de punt even veel en bekom je een heel mooi egaal effect.

Speel met de druk op je potlood

Door te variëren met de druk die je zet op je potlood kan je hele mooie effecten bekomen. Denk aan alle bovenstaande tips en pas die nu eens toe met veel druk op je potlood, en vervolgens met weinig druk op je potlood. Zie je het verschil?

Laatste laag als finishing touch

Dat verschil in druk kan je bovendien ook gebruiken wanneer je klaar bent met je kleurwerk maar toch nog net dat tikkeltje extra wil bereiken. Ga nog eens een laatste keer over alle vlakken maar zet heel weinig druk op dit laatste laagje. Je zal zijn dat de kleuren heel mooi gaan blenden en je een super resultaat zal bekomen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.