• Gratis verzending vanaf 35€
  • Gratis afhalen in Diepenbeek
  • Standaard verzending (BE) 3,90€
  • Binnen 24hr verzonden op weekdagen

Behind the scenes: Hier ontwerp ik de Lotte's of Love wenskaarten

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 15:12

Je hebt (of had) er waarschijnlijk ook eentje: een thuiswerkplek. We hebben er het afgelopen jaar met zijn allen ettelijke uren gesleten. En dus ben ik er zeker van dat ook jij je best deed om je thuiswerkplek zo persoonlijk mogelijk in te richten.

Door allerlei omstandigheden werd mijn thuiswerkverhaal in loondienst beperkt tot welgeteld 4 dagen. Van een degout kan er dus niet echt gesproken worden. En daarom geniet ik er nu dus met volle teugen van om op mijn vaste Lotte's of Love werkdag in mijn eentje van thuis uit creatief en strategisch bezig te zijn.

Benieuwd naar enkele weetjes over mijn thuiswerkplek?

Waar ik dan zit? Aan de eettafel, in het midden van ons huis. Zo kan ik genieten van het uitzicht op onze tuin, waar geregeld vogels en soms zelfs een eekhoorntje langskomen.

Vaste waarden op die tafel? Een glas water of een kopje koffie. En wanneer ik aan het ontwerpen ben ook een speaker zodat ik naar de radio kan luisteren en mezelf kan laten meeslepen door de muziek die ze draaien.

Mijn niet te missen work-tools? Mijn laptop, mijn tekenpen en mijn schets-/notitieboek!

Alle Lotte's of Love wenskaarten worden eerst vorm gegeven in mijn hoofd. En dit kan echt overal gebeuren! Dus neem ik sinds kort overal mijn schetsboek mee naartoe. Bedenk ik een idee, dan schets ik het snel even uit in mijn schetsboek. Maar ook strategische ideeën komen in dit schrift. Een idee voor een nieuw product? Gaat erin! Een workshop gevolgd waaruit ik nuttige informatie haalde? Gaat erin! Een mooi lettertype tegengekomen? Gaat erin!

Op mijn Lotte's of Love werkdag komen al deze schetsen en notities heel erg van pas. Een dag op voorhand maak ik een planning op van de dingen die ik zal aanpakken tijdens die werkdag. En doordat al mijn hersenspinsels gegroepeerd worden in dat ene schets- en notitieboek is het nooit ver zoeken naar topics om mijn werkdag mee te vullen.

Uiteindelijk worden alle wenskaarten uitgetekend op mijn laptop met touchscreen. Met een speciale tekenpen teken ik met de hand op mijn scherm en zo digitaliseer ik al mijn ideeën. Eens klaar moeten ze enkel nog naar de drukker. En klaar is kees!

Persoonlijke touch? Die verandert elke dag! Want ik ben duidelijk niet de enige creatieveling in huis. Ook ons oudste dochtertje is gek van kleuren, verven, plakken... En dus verschijnen er continu nieuwe kunstwerkjes op onze eettafel.

En als kers op de taart? Een boeketje wilde bloemen geplukt door diezelfde lieve schat van een dochter!

 

En jij? Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? Heb je ze helemaal opgedoekt nu er terug op kantoor gewerkt kan worden? Of werk je toch stiekem net iets liever op je thuiswerkplek dan op kantoor? Laat het mij zeker weten hieronder! Ik ben benieuwd!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.