• Gratis verzending vanaf 35€
 • Gratis afhalen in Diepenbeek
 • Standaard verzending (BE) 3,90€
 • Binnen 24hr verzonden op weekdagen

Just be creative: Met deze tips zorg je voor een originele en persoonlijk versierde envelop

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 12:09

Ken je dat gevoel? Er zit post in je brievenbus die er niet uitziet als een rekening. Dat kan twee dingen betekenen: er is iemand zo attent geweest om jou een wenskaart te versturen, of er zijn marketeers die hun reclame net iets beter hebben aangekleed en jou net hebben doen geloven dat er iemand is die jou heel leuk vindt.

Want zeg nu zelf: wanneer je een wenskaart ontvangt van iemand, dan voel je je toch geliefd?! En dat gevoel geliefd te zijn door iemand begint dus al bij de verpakking van die wenskaart: de envelop!

Stel je nu eens voor dat je niet alleen uit de vorm, de dikte, de kleur, de papiersoort... van die envelop zou kunnen afleiden dat er een wenskaart speciaal voor jou in zit. Dan wordt je enthousiasme om die envelop te openen toch alleen maar NOG groter! En voel je je toch alleen maar NOG geliefder! En dat is een heerlijk gevoel, niet?

Het geven of versturen van een unieke en superpersoonlijke wenskaart begint dus al bij de envelop. Door de envelop nog mooier, specialer, persoonlijker, ... te maken, geef je de ontvanger een nog intensere ervaring van het gevoel geliefd en belangrijk te zijn voor jou. En als dat niet is wat we met het geven van een wenskaart proberen te bekomen, dan kan ik beter mijn hele Lotte's of Love business in een grote doofpot steken. Want ik heb maar 1 doel voor ogen: mensen de mogelijkheid geven Lot(te's) of Love te verspreiden!

Maar dus... die envelop: hoe kunnen we die nu nog mooier en unieker maken? Wel, daar geef ik jou graag enkele voorbeelden en tips voor mee!

Laat elementen uit de wenskaart terugkomen op de envelop.

 • Staan er wimpeltjes op de wenskaart, teken dan ook een slinger met wimpels op de envelop
 • Staan er feesthoedjes op de wenskaart, verwerk dan een feesthoedje in de naam van de geadresseerde
 • Staan er ballonnen op de wenskaart, teken dan een ballon op de envelop
 • Staan er bloemen op de wenskaart, kleef dan een gedroogde bloem op de envelop

Laat kleuren uit de wenskaart terugkomen op de envelop.

 • Is de kleur van de tekst op de wenskaart groen, laat dan ook diezelfde tint groen terugkomen in de tekst of tekeningen op de envelop
 • Zijn de wimpels op de wenskaart ingekleurd met verschillende tinten roze, kleur de wimpels op de envelop dan ook in met diezelfde tinten roze
 • Zijn de afbeeldingen op de wenskaart overwegend groen en paars, gebruik dan de kleuren groen en paars voor het schrijven van de naam (en het adres) van de ontvanger. De hele naam hoeft heus niet in 1 kleur geschreven te worden. Schrijf bijvoorbeeld de eerste letter van de naam in 1 kleur, en de andere letters in een andere kleur.

Speel met lettertypes.

 • Een letter is zeker ook nog leesbaar wanneer je ze (gedeeltelijk) vervangt door een vorm of afbeelding die in de wenskaart voorkomt. Zo maak je van een feesthoedje gemakkelijk een letter M of A. Of van een ballon een letter O. Een wimpel kan dan weer gebruikt worden voor de letters V, W en Y. Wees vooral creatief!
 • Je hoeft helemaal niet te kunnen handletteren! Door letters iets groter, of met iets meer spatie tussen, of net iets ronder of net hoekiger dan normaal te schrijven zien ze er ook al heel mooi en speciaal uit!

Maar vooral...

 • Volg je eigen gevoel, je eigen creativiteit en je eigen pesoonlijkheid
 • Laat je niet leiden door wat ik hier allemaal meegeef, maar denk vooral heel erg out-of-the-bos

En heb je schrik voor fouten... Probeer je idee dan al eens eerst even uit op een kladpapiertje!

 

Laat je mij (hieronder) even weten wat de ontvanger van het resultaat vond?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.